Terug Torf

Vrijdag 8 april 2011

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10.00
Coco Maria
Stoomweg 3 Veenhuizen
Reserveren via:
heinmoes@cocomaria.nl
of 0653354278

www.torf.nl

Törf

Groningse Folk

CocoLive

Törf speelt sinds 1976  Groningstalige (volks)muziek.
De 6-koppige groep is in de loop van jaren een zeer hechte band geworden.  De muziek wordt nog steeds gekenschetst als folk en volksmuziek maar  heeft zich ontwikkeld tot een geheel eigen stijl. 

Törf is een samenwerking van zes muzikale persoonlijkheden met verschillende muzikale achtergronden. Groningse traditie wordt gemengd met mediterrane melodieën, doedelzakkendeunen, luisterliedjes  en popmuziek. Centraal in de groep staat zanger en verteller Henk Scholte die ondersteund wordt door gitaar, bas, viool, mandoline, fluiten, doedelzakken, accordeon, duduk,  schalmei, draailier en allerlei soorten percussie. De grote veelzijdigheid van de groep maakt elk optreden bijzonder en spannend .
Törf speelt zacht en hard, ingetogen en uitbundig. Elk optreden is weer anders, steeds wordt geïmproviseerd door verteller Scholte en de muzikanten en voortdurend  wordt het programma aangevuld met nieuwe nummers.

Törf heeft in de periode van zijn bestaan 2 elpees en 6 cd’s gemaakt.

De samenstelling:

Henk Scholte – zang en verhalen; Geert Ridderbos – accordeon;
Marius Greiner
– viool, mandoline en percussie; Jos Kwakman – gitaar
en percussie; Flip Rodenburg – doedelzakken, fluiten, schalmei, draailier, duduk en percussie; Eddy de Jonge – bas.

“COCO MARIA” nodigt u uit rond de houtkachel om deze vrolijke voorstelling bij te wonen.  In verband met de  beperkte ruimte is reserveren gewenst!