Terug

Zondag 23 januari 2011

Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10.00
Coco Maria
Stoomweg 3 Veenhuizen
Reserveren via:
info@cocomaria.nl
of 0653354278

www.keridwen.nl

www.cocomaria.nl

 

Jakob, Jakob

met Marcel van der Pol

CocoLive

Marcel van der Pol speelt de verteltheatervoorstelling "Jakob, Jakob", vrij naar het boek "Jakob, der Lügner" van Jurek Becker. Regie: Marius Gosschalk. Productie: Stichting Ianosj.

Sinds 1995 speelt Marcel met verhalen op het toneel. Verhalen betekenen voor hem dynamiek. Geen enkele keer is het verhaal hetzelfde. Verhalen komen tot leven in interactie met speler en publiek. Verhalen veranderen in het moment.

Marcel van der Pol is gefascineerd door de manier waarop verhalen de werkelijkheid vorm kunnen geven. Die fascinatie herkende hij ook in Marius Gosschalk, regisseur/acteur en collega trainer/coach. Toen was het nog maar een kleine stap om samen een verteltheatervoorstelling te maken over verhalen en hun werkelijkheid.

Voor Ianosj, Stichting voor Creatief Verteltheater, maakt Marcel allerlei voorstellingen op maat, voor jong en oud, op bestelling en in het theater. Improvisatie en interactie met het publiek vormen een belangrijk element. Voor elke gelegenheid een nieuw verhaal. Voor zijn bureau Keridwen maakt hij veelvuldig en speels gebruik van allerlei improvisaties, verhalen en metaforen in trainingen, coaching en adviestrajecten.

Het verhaal van "Jakob, de leugenaar" raakte Marcel diep. Het spel van verhalen, leugen, waarheid en (over-)leven moest gespeeld worden in een setting die verder gaat dan improvisatie. Marcel wilde meer bezonken deze voorstelling spelen. Marius Gosschalk nam liefdevol de regie voor deze voorstelling ter hand.

“COCO MARIA” nodigt u uit rond de houtkachel om deze unieke voorstelling bij te wonen.  In verband met de  beperkte ruimte is reserveren gewenst!