Terug

Een bijzondere muzikale afsluiting van het jaar 2011

Klaske Oenema / Harm Wierda
en Martine Rademakers

Coco Maria, VeenhuizenKlaske Oenema

 

CocoLive

Donderdag 29 december 2011

Maandag 5 december j.l. stond er een interview met haar in het Dagblad van het Noorden: Klaske Oenema, zangeres, beeldend kunstenaar en schrijver. Haar nieuwe cd wordt deze maand in Vera in Groningen gepresenteerd.

Het meest bekend is zij van haar solo-optredens met overhead-projector waarvoor ze in 2006 de publieksprijs won tijdens de eindexamenexpositie van de Rietveld Academie, en onder andere te zien was op Noorderslag en Crossing Border. Tegenwoordig treedt ze ook op met multi-instrumentalist Harm Wierda.

Wierda is toetsenist en gitarist van Planet Orange en frontman van de progressieve gospelsoul band Harm's Fork. Oenema en Wierda zijn samen muziek gaan maken toen hun liefdesrelatie strandde. In december brengen zij hun eerste volledige cd uit, geheten 'Undecided Storm'.

'Undecided Storm' is het verhaal van een vrouw die haar relatie met een man onderzoekt, die worstelt met eigenheid tegenover overgave, beperking tegenover virtuositeit, en die kwetsbaarheid neerzet als kracht. De muziek en de performance van Klaske Oenema schuren aan tegen een naïviteit die dusdanig schaamteloos wordt getoond dat deze alles behalve naïef is. Iets dat ook in haar schrijven en beeldend werk terugkomt. Zo speelt de blokfluit bijvoorbeeld een niet onbelangrijke rol op de nieuwe plaat. Hiermee is zij een andere en vernieuwende stem binnen de popmuziek.

Martine Rademakers, die mede het intro verzorgt tijdens de cd-presentatie, is de toetseniste van de avant-gardeband de Sexton Creeps en gospelsoulband Harm's Fork. Verrassend is het feit dat zij ooit een animatie heeft gemaakt voor het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Zie martinerademakers.com

Voor overige informatie zie

www.klaskeoenema.nl
www.harmwierda.com

 

 

Avond programma

Animatiefilm “NIJVER/heden, een lied”

Martine Rademakers - Soundscapes op orgel en synthesizer - 15 minuten

Klaske Oenema met Harm Wierda - 50 minuten

 

COCO MARIA Stoomweg 3
VEENHUIZEN

20.00 uur
Entree € 12.50
Reserveren: heinmoes@cocomaria.nl
of 0653354278
www.cocomaria.nl